Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι πρώτες εργασίες στο Κάστρο Σκιάθου

                               
στα πλαίσια του προγράμματος

«ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΙΑΘΟΥ»

Από δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδος Βόρειες Σποράδες.



        Η κα Σταυρούλα Σδρόλια, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτωναπέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το Κάστρο της Σκιάθου.
           Αφού ενημερώθηκε για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην μεσαιωνική καστροπολιτεία με φροντίδα και δαπάνες του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ του ΚΑΣΤΡΟΥ» και του Δήμο Σκιάθου αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν, πρότεινε και η Εθελοντική Ομάδα Αλμυρού “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” ως Δικαιούχος Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) συμπεριέλαβε σε αυτό και τη Σκιάθο.
            Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και ήδη οργανώθηκε η ομάδα που για 7 μήνες θα απασχοληθεί στο Κάστρο κάτω από τις οδηγίες της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Στην ομάδα συμμετέχουν οι κ.κ. Σάββας Αντωνίτσας, Αλέκος Αντωνίτσας, Αντώνης Σαρρής, Γιάννης Κουμιώτης με αρχαιολόγο την κ. Σούλα Τσιμπλή.
        Ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ του ΚΑΣΤΡΟΥ» είχε δεσμευτεί και στον κ. Καραζούπη, πρόεδρο του ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, αλλά και στην κα Σδρόλια, να παράσχει κάθε βοήθεια για την υλοποίηση του προγράμματος. Συνεπής στο λόγο του ανέλαβε την προμήθεια των απαραίτητων εργαλείων και αναλώσιμων και την καθημερινή μεταφορά στο Κάστρο της ομάδας από το μέλος του και δημοτική σύμβουλο Αναστασία Φιλαρέτου.
            Μετά την συνάντηση γνωριμίας μελών του συλλόγου με τα μέλη της ομάδας, που έγινε την Κυριακή 7 Απριλίου, σήμερα Τρίτη επισκέφτηκαν το Κάστρο η ομάδα εργασίας, από την πλευρά του Δήμου ο Δήμαρχος Ν. Πλωμαρίτης, ο αντιδήμαρχος Δ. Διολέττας και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Χρ.Μασούρος ενώ από την πλευρά του συλλόγου οι κ. κ. Ι. Αγιομαμίτης, Παν. Καλογιάννης και Αν. Φιλαρέτου. Ακολουθώντας τις οδηγίες της κας Σδρόλια από αύριο θα αρχίσει ο καθαρισμός των μονοπατιών. Μέσα στη επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κα Σδρόλια για την καταγραφή και ιεράρχηση των επειγουσών εργασιών καθώς και ο κ. Καραζούπης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Μεσαιωνικού Οικισμού Σκιάθου




Από δημοσίευμα του Δήμου Σκιάθου στις Βόρειες Σποράδες

Ξεκίνησαν οι εργασίες του υποέργου «Ανάδειξη και Αποκατάσταση Αρχαιολογικών Μνημείων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και της Σκιάθου», στη μεσαιωνική Πόλη της Σκιάθου, το Κάστρο, από την εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», την 7η Εφορία Βυζαντινών Μνημείων και εθελοντές κατοίκους του νησιού.
Ένα έργο, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Σκιάθου, το οποίο θα αναδείξει το Μεσαιωνικό Οικισμό του νησιού και ο Δήμος Σκιάθου θα το στηρίξει με τις ανάλογες ενέργειες.
Ευχαριστίες
Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης ευχαριστεί την εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», η οποία ενέταξε στο...
πρόγραμμα «Ανάδειξη και Αποκατάσταση Αρχαιολογικών Μνημείων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και της Σκιάθου», το συγκεκριμένο υποέργο για το Κάστρο της Σκιάθου. Επίσης ευχαριστεί την 7η Εφορία Βυζαντινών Μνημείων και όλους όσους συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού.
Σήμερα πρώτη μέρα, αφού έγινε η ενημέρωση παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου, του Αντιδημάρχου Δ. Διολέττα, του Δημοτικού Συμβούλου και εντεταλμένου από τον Δήμαρχο ως υπεύθυνου για την επίβλεψη του έργου Χρ. Μασσούρου, της Τ. Φιλαρέτου, του Ιωάννη Αγιομαμίτη, του Π. Καλογιάννη, της αρχαιολόγου Σούλας Τσιμπλή και των υπόλοιπων μελών, ξεκίνησαν οι εργασίες.