Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ἐπίσκεψη τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στὸ Κάστρο τῆς Σκιάθου.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε τη Σκιάθο, στο πλαίσιο της Πομαντικής Περιοδείας Του στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, αναπόσπαστο και εκλεκτό τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

            Πρώτος σταθμός στην ποιμαντική αυτή περιοδεία του Επισκόπου μας υπήρξε το νησί των δύο Αλεξάνδρων, του Παπαδιαμάντη και του Μωραϊτίδη, η ωραιότατη Σκιάθος, στην οποία μετέβη συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, π. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα και τον Διάκονο π. Μεθόδιο Φουντούλη, την Τετάρτη 9 Ιουνίου το μεσημέρι.

            Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, εκπληρώνοντας έναν Ευσεβή πόθο πολλών Ετών, μετέβη την επομένη ημέρα, Πέμπτη 10 Ιουνίου, στο Κάστρο της Σκιάθου, ομού μετά της Συνοδείας του και τους Σκιαθίτες πατέρες π. Ιωσήφ, π. Γεώργιο και π. Νικόλαο, όπου προσκύνησε τους εκεί ευρισκομένους Ιερούς Ναούς, μεταξύ των οποίων και τον Ναό της Γεννήσεως του Χριστού,  Έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σκιάθου. Επέβλεψε δέ την έως τούδε πρόοδο στις Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των Τοιχογραφιών του Ναού, που έχουν ξεκινήσει ήδη, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την φροντίδα του Προέδρου του Συλλόγου « Φίλων του Κάστρου» π. Γεωργίου Σταματά και την πρόθυμη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως και ευλαβών Σκιαθιτών.


            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου