Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ένα ΝΕΟ βιβλίο εμπνευσμένο από το Κάστρο της Σκιάθου


ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ &
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ

Το ΝΕΟ ιστορικό μυθιστόρημα του σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά


ΠΕΡΙΛΗΨΗ: 

«Στο πρώτο μισό του 16ου αιώνα, όταν ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής εδραίωνε την παντοκρατορία του, η μοναδική πόλη - φρούριο της μικρής και άσημης Σκιάθου, βρισκόταν κτισμένη πάνω σ’ έναν θαλασσόπληκτο βράχο, όπου είχαν καταφύγει οι κάτοικοι για το φόβο των πειρατών.

       Το νησί τελούσε αιώνες, υπό την «προστασία» των Ενετών, απ’ τους οποίους όμως οι ντόπιοι υπέφεραν. Τότε ο περιβόητος κουρσάρος Μπαρμπαρόσα, για λογαριασμό του Σουλτάνου, ανέλαβε να «εκκαθαρίσει την Άσπρη Θάλασσα» απ’ τις διάσπαρτες ενετικές κτήσεις. Πρώτος σταθμός του, το 1538, το Κάστρο της Σκιάθου…


      Το μυθιστόρημα αναδεικνύει, παράλληλα με το ρόλο των ισχυρών της σκοτεινής εποχής, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης των υπόδουλων Ελλήνων και την ακόρεστη δίψα τους, να αναπνεύσουν το άρωμα της ελευθερίας.

        Μέσα από τις μάχες, τους έρωτες, τις περιπέτειες, τις δολοπλοκίες, τις ίντριγκες, τις δεισιδαιμονίες και τα πάθη των ηρώων και με μια γραφή εξαιρετικά άμεση, ο συγγραφέας υφαίνει ένα συναρπαστικό ιστό στα όρια της αλήθειας και αποτυπώνει ανάγλυφα το αιματοβαμμένο πρόσωπο του κόσμου, την περίοδο μετά την Άλωση, σ’ ένα μοναδικό έργο που διαβάζεται κυριολεκτικά απνευστί, από την αρχή ως το τέλος».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: 


Γεννήθηκε το 1963 στη Σκιάθο. Είναι οικονομολόγος και ασχολείται, παράλληλα, με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας.
Η πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε με την ποιητική νουβέλα «Πρωτοετής Φοιτητής»(1993) και ακολούθησαν τα: «Λοχία γιατί (δεν) εκινήθης;» (Αφοι Κυριακίδη 2012) και «Το παιδί της Βασίλισσας» (2012).


Το 2013 δημιούργησε τις εκδόσεις «ΚΥΜΑ» και προχώρησε στην έκδοση των μυθιστορημάτων «Το Κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα» και «Ναυαγισμένοι Έρωτες», καθώς και του αφηγήματος «Αν Ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος».

Ο συγγραφέας παραδίδει μαθήματα “Δημιουργικής Γραφής – Ανάγνωσης”. Έχει βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το θεατρικό του έργο “Ο Χρυσός μας Χωρίζει”.

Πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο στην ιστοσελίδα του εκδοτικού Οίκου http://www.kima-pub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: